Hetkiä kuvissa

Pakkas- ja rokulipäivän ratoksi tyhjensin järkkärin ja huomasin, että onhan sitä tullut kuvailtua. Tässä siis sekalaisia kuvia joululta ja vuoden alusta.

Jouluaatonaatonaattona hellun kanssa suuntasimme Santavaaraan Kuninkaanlaavulle. Pakkasta oli ja Supura pääsi todelliseen testiin kun ajeltiin vaaran päälle nousevaa metsätietä, joka oli käytännössä muuttunut jo kelkkareitiksi. Muita ei laavulla näkynyt ja oli hauska katsella maisemia kaupunkiin ja Ounasjoelle. Hurtta juoksenteli ympäriinsä. Tää on minusta komein lähilaavu Rovaniemellä, ja sopivasti hankalasti saavutettavissa (ei ruuhkaa). Kevättalvella kunkkulaavu on kelkkailijoiden suosiossa.

santavaaraTulien tekoa laavun haloilla. Tuommoista se aina on.

DSC_0324Ja lopputuloksena tulet tyyliä akuankka.

DSC_0327

Jouluaattona anoppilassa lämmitettiin savusaunaa. Se oli oikein sopivaa ohjelmaa aaton kuluksi, lämmittäminen aloitettiin aamuhämärässä ja saunaan päästiin iltapäivällä neljän maissa. Löylyt olivat hurjan kuumat (saunoimme hellun kanssa ensimmäisenä), ja yhden kynttilän valossa saunominen teki tunnelmasta hienon.

savusauna

saunannurkka

saunanikkuna

Sitten perinteisiä kävellään jäällä koirien kanssa -kuvia. Lunta on ainakin tuplat jouluun verrattuna. Näistä kuvista tulee elävästi mieleen se, kun kuviksen opettaja joskus yläasteella neuvoi, että lumi on vain harvoin oikeasti valkoista. Ja pakko vähän kehua, Voitosta on kasvamassa todella komean näköinen koira. Siksi kuvaoksennus harmaasta tyypistä.

voittojäällä

mäntyjärvi

voittoalma

voittoalma2

DSC_0399

Alla oleva mökki on appivanhempien vuokramökki. Tämä ei ole maksettu mainos, mutta sinne voi mennä  ja siellä on mukavaa.

DSC_0394

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s