Lauma kasvaa koiran verran

Yli puoli vuotta pohdiskelua, tunnusteleva kysely kasvattajalle ja pari vuotta lyhyt muisti. Kohtuullisesti käyttäytyvä aikuiskoira, keskusteluja lapinporokoiran omistajien kanssa ja kas – joulukuussa olinkin jo maksanut varausmaksun Uniaavan kennelin Tiinalle ja sitä myöten meille tulee porokoira. Porokoira siksi, että yksi hirvien perässä hulmuava jahtikoira riittää nyt ja poroissa meillä olisi työtä sitä kaipaavalle.

uniaavan pentue
(c) Tiina Pulska

Meille saapuva kakara on Uniaavan Kotsamo, kuvassa alarivissä vasemmalla. Hää on harkitsevainen mutta toimelias ja ystävällinen äijänpätikkä. Muutto tapahtuu ensi viikolla, tavoitteena olisi saada tyypistä toimiva kaveri porohommiin, sopuisa kotikoira ja täydennystä retkiseurueeseen. Miten kivaa, eikö? Onneksi olen unohtanut kuinka rasittavaa pennun omistaminen on!

Uusi lajivaltaus tulee siis olemaan poropaimennus, mistä ehkä kuullaan täällä lisää. Mulla ei ole asiasta vielä mitään hajua, mutta onneksi apua on lähellä ja poroihin päästään tutustumaan heti pennusta pitäen.

Hei vaan viimeisetkin vapaa-ajan vietto-ongelmat ja tervetuloa Kotsamo!

kotsamo
Moro, sano poro. (c) Tiina Pulska
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s