Tanskalainen maajussi ja muut esille tulevat asiat

IMG_8832.JPG

Tänä kesälomana unelma-ammatikseni on muotoutunut tanskalainen maajussi. En tiedä missä siihen opiskellaan mutta valmistuminen edellyttää melko varmasti iloista meininkiä, hyvin perinteitä kunnioittavia maalaispuuhia sekä villapaitoja kelissä kuin kelissä. Samat asiat sopivat mielestäni myös Suomen kesään todella hienosti. Todennäköisesti loman loppuessa realisoituu, minkä verran aikaa ja rahaa maajussipuuhiin on oikeasti käytettävissä, mutta pitäähän ihmisellä olla tavoitteita.

Olen kirjoittanut viimeksi meille muuttavasta porokoirasta, jolla ei ilmeisesti ollut tuolloin edes kutsumanimi tiedossa. Nyt Alpi on jo yli 7 kuukautta vanha. Kotsamosta tuli Alpi savukoskelaisen Karhu-Alpin mukaan. Toinen kuuluisa savukoskelainen olisi ollut Eeva-Maria Maijala, mutta se ei kuulostanut poikaporokoiran nimeltä. Alpia on saanut seurata minun insta-tililläni halusi tai ei, sillä se on melkein aina mukana kuin musta varjo. Alpista on ollut tavoitteena koulia hallittavissa oleva koira, joka huolehtii ihmisestään sekä porotokasta yhdessä ihmisensä kanssa. Hyvältä vaikuttaa, ja kahtena yönä koira on saanut olla mukana porometsässä, kun olimme Hellun kanssa liikkeellä kävellen. Alpi on tutustuttanut minut myös lampaisiin, joilla on poroja helpompaa aloitella paimennustöitä. Nämä ovat ihan erilaisia koirajuttuja, mihin olen Voiton kanssa tottunut.

Maajusseilun tämän kesän odotetuin asia on ollut nurmikko. Sitä ei erinäisistä syistä tehty vielä viime kesänä, muistaakseni pihalla oli silloin tulossa vielä jotakin traktoriliikennettä, joka olisi pilannut sen kumminkin. Nyt alkukesästä lapioimme ja kärräsimme melkoiset kasat multaa, Hellu hoiti kylvön ja sen jälkeen olemme odottaneet sateita. Kai tuolla mullassa jotain vihreää näkyy. Lisäksi olen iloinnut toimivasta kompostista, vattupensaista ja siitä, että piha ei näytä enää rakennustyömaalta. Onkin siis oiva aika murjoa tämä idylli ja alkaa rakentaa autotallia, jonne saadaan suojaan työkalut ja kamat, joita kahdella liikkuvalla ihmisellä voi näköjään olla tolkuttomia määriä.

Entäs retket ja ulkoilu? Lappilaisella maaseudulla asuvana ulkoilma- ja nykyään kai myös koiraihmisenä ne kuuluvat arkeen päivittäin. Näin on hyvä. Silti suunnittelen ensi viikolla lähtöä vaellukselle, jonka kohde on vieläkin auki. Suunnitelmien tasossa ei siis muutoksia ole ilmennyt.

IMG_8719

8ad8b6d3-e78d-4384-b770-05e55ebdcad2

cXr0k5P0RDSC27DS1wckAw

5P%PyClLTga8j%q4uYqHsg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s